Sült garnéla paradicsommártásban
Garidesz szaganaki
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Az olívaolajat serpenyőben felforrósítjuk, a kockára vágott paradicsomot, a finomra aprított paprikát, a megtisztított, páncél nélküli garnélát és a finomra aprított petrezselymet beletesszük, és közepes lángon 15 percig pároljuk.
2. A juhsajtot belekeverjük, további 2 percig főzzük, majd az egészet agyagedénybe töltjük. A sütőbe tesszük, és 10 perc alatt átsütjük. Melegen tálaljuk.
Pirított barna vagy fekete kenyérrel tálaljuk.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.