Sült garnéla paradicsommártásban

Garidesz szaganaki

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült garnéla paradicsommártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg paradicsom
80 dkg garnélarák
10 dkg lágy juhsajt
3 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Az olívaolajat serpenyőben felforrósítjuk, a kockára vágott paradicsomot, a finomra aprított paprikát, a megtisztított, páncél nélküli garnélát és a finomra aprított petrezselymet beletesszük, és közepes lángon 15 percig pároljuk.

2. A juhsajtot belekeverjük, további 2 percig főzzük, majd az egészet agyagedénybe töltjük. A sütőbe tesszük, és 10 perc alatt átsütjük. Melegen tálaljuk.

Pirított barna vagy fekete kenyérrel tálaljuk.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Sült garnéla paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1147 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Sült garnéla paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
hírlevél