Kávékrém

Flan di caffe

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 20 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Kávékrém
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl presszókávé
2 db tojás
2 és fél dl tej
A tetejére:
ízlés szerint őrölt fahéj

Elkészítés:

1. Elsőként megfőzzük a presszókávét. Ez idő alatt a vágódeszkára tesszük a vaníliarudat, és hosszában félbevágjuk. Kicsit megütögetjük mindkét felet, és kikaparjuk a belsejét, vagyis a kis fekete magokat a kés hátával.

2. Egy edénybe rakjuk a vaníliát, a héját, a presszókávét és a tejet, majd az egészet felforraljuk. A kikapcsolt tűzhelyen még hagyjuk állni kicsit.

3. Előmelegítjük a sütőt 150 °C-ra (a légkeverésest előmelegítés nélkül 130 °C-ra kapcsoljuk). Keresünk 6 tűzálló kis formát, amelyekbe egyenként belefér 1,5 dl folyadék. A cukorból kimérünk 8 dekát, és egy edénybe tesszük. Közepes hőfokon addig melegítjük, amíg a cukor folyós lesz, majd aranysárga, de ne legyen túl sötét. Hozzáöntünk 1 dl vizet, és magas hőfokon főzzük, amíg szirup állagú lesz. Ezt a karamellt elosztjuk a formákban.

5. Egy edénybe rakjuk a tojásokat és a tojássárgájákat a maradék cukorral együtt. A kézi mixer habverőjével addig keverjük, amíg az egész szép habos lesz. Kihalásszuk a vaníliarudat a tejből, és a tejes keveréket lassan a krémhez öntjük, miközben folyamatosan keverjük. Ezután lassan és óvatosan a formákba öntjük a krémet, hogy a karamell a formák alján maradjon.

6. Egy nagy tűzálló tálba vagy tepsibe állítjuk a formákat. Annyi meleg vizet öntünk köréjük, hogy a formák kb. félig álljanak benne. A sütő alsó részén kb. 60 percig főzzük, amíg a krém kocsonyás lesz. Előfordulhat, hogy a víztől a formákban kis buborékok keletkeznek, a krémnek azonban nem szabad forrnia. Elővigyázatosságból inkább készítsünk egy edényben hideg vizet a sütő mellé, és rendszeresen ellenőrizzük a krémet közben. Ha a tepsiben elkezd forrni a víz, rögtön öntsünk hozzá egy kis hideget.

7. Kivesszük a vízből a krémet, és a formákban hagyjuk kihűlni. Egy késsel elválasztjuk a forma peremétől, lefedjük egy kistányérral, jó erősen összefogjuk őket, és hirtelen mozdulattal fejre állítjuk. Így a krém a tányérra csusszan. A tetejére még jöhet egy kis fahéj, aztán lehet kanalazni.

Kávékrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1404 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Kávékrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
pinterest