Angol ecetes hagyma

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Angol ecetes hagyma
Eszközök: kés, lábas, szűrő, tűzhely
Adag: 1 adag (4 üveg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dl malátaecet
100 dkg hagyma
2 db friss babérlevél
1 db 5 cm-es, friss gyömbér
1 teáskanál egész fekete bors
1 teáskanál szegfűbors
1 evőkanál koriandermag
2 db szárított piros chilipaprika
1 evőkanál kristálycukor
11 és fél dkg

Elkészítés:

1. A kisebb fej hagymák gyökeres végét vágjuk le, de a száraz burkukat hagyjuk rajtuk. A tetejükről is vágjunk le egy vékony szeletet. Tegyük a hagymákat egy edénybe és öntsünk rájuk forrásban lévő vizet. Hagyjuk állni őket körülbelül 4 percig, majd szűrjük le. A héjukat ekkor kicsi, éles késsel elég könnyen le lehet húzni.

2. A hámozott hagymát tegyük egy tálba és öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy ellepje, majd a vizet öntsük egy nagy fazékba. Tegyük bele a sót és melegítsük, hogy feloldódjon. Hagyjuk kihűlni, majd öntsük a hagymára.

3. A tál tetejére helyezzünk egy tányért és nyomkodjuk le, hogy a sóoldat felszíne alatt tartsa a hagymákat. Hagyjuk állni 24 órát.

4. Közben öntsük az ecetet egy nagyobb lábasba. Az összes többi hozzávalót (a babérlevél kivételével) csomagoljuk egy darab muszlinba. Forraljuk föl az ecetet a muszlincsomaggal, főzzük 5 percig, majd húzzuk le a tűzről. Tegyük félre és éjszakára hagyjuk állni.

5. Másnap öblítsük le a hagymákat, csepegtessük le és töröljük meg. Rakjuk a hagymát sterilizált, 4.5 dl-es üvegekbe. Az ecetből tegyük hozzá a gyömbér kivételével az összes fűszert. A savanyúság csípősebb lesz, ha beletesszük a chilit is. Öntsünk rá annyi ecetet, hogy elfedje, és tegyük bele a babérlevelet. A maradék ecetet palackban félretehetjük egy újabb adaghoz.

6. Az üvegeket zárjuk le nem fémből készült fedővel és fogyasztás előtt tároljuk 6 hétig hűvös, sötét helyen.

Erős aromájú savanyúság, melyet eredetileg hideg húsokkal, kenyérrel és sajttal fogyasztottak. Elkészítéséhez malátaecet szükséges. Fogyasztás előtt legalább 6 hétig érlelni kell.
Angol ecetes hagyma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1521 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Angol ecetes hagyma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
könyvek