Egzotikus gyümölcssaláta
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Elkészítjük a salátaszirupot. A cukrot serpenyőbe rakjuk, felöntjük a vízzel, és belekeverjük a további hozzávalókat.
2. Óvatosan addig melegítjük, amíg a cukor felolvad. Felforraljuk, 5 percig gyöngyözve főzzük. A tüzet elzárjuk, majd a szirupot legalább 60 percre félretesszük, hogy az ízek összeérjenek.
3. Az ananászdarabokat, a papayaszeleteket és a darabokra vágott sárgadinnyét tálba tesszük, majd meglocsoljuk a kihűlt sziruppal.
4. Letakarjuk, és legalább 120 percre hűtőszekrénybe tesszük. Mentalevéllel és citromfűszárral díszíthetjük.
Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.