Csuka spenóttal

Bakalariosz me szpanaki

| Csuka spenóttal receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csuka spenóttal
Eszközök: habverő, lábas, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db filézett csuka
60 dkg spenót
10 dkg vaj
2 teáskanál piros bors
1 csipet római kömény
1 db citrom
10 dl halalaplé
3 db tojás
½ dl tejszín
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megmosott, megtisztított spenótot egy kis sós vízben kb. 10 percig pároljuk, majd leöntjük a levét, római köménnyel és piros borssal 3 dkg olvasztott vajban megforgatjuk.

2. A halat citromlével meglocsoljuk. A tojássárgákat vízfürdőben 3 percig verjük, kanalanként hozzákeverjük a maradék olvasztott vajat. Levesszük a tűzről, belekeverünk 1 evőkanál citromlét és a kissé felvert tejszínt. Ízesítjük és melegen tartjuk.

3. A halat a felmelegített hallébe tesszük, amelynek gyöngyöznie kell, de semmiképpen se forrjon, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Forró tányérra téve a mártással és a spenóttal tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Halleves

Kép nélkül
60 dkg hal
2 liter hideg víz
4 db érett paradicsom
1 fej közepes méretű vöröshagyma
ízlés szerint

A halat, a zöldséget, a fokhagymát és a petrezselymet a vízzel együtt tegyük nagy lábasba. Félig fedjük le és alacsony tűzön, lassan forraljuk 1 órán keresztül. Sózzuk és lassan forraljuk még 15 percig. Szűrjük tálba, vegyük ki belőle a halat és a zöldséget. Amikor kihűlt tegyük hűtőszekrénybe. Körülbelül másfél liter levest kapunk.

A felhasznált hal legyen friss és válogatott - tőkehal, tengeri süllő, vörös keszeg és vörös csattanóhal.

Csuka spenóttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2185 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Csuka spenóttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
van itthon