Csuka spenóttal
Bakalariosz me szpanaki



Elkészítés:
1. A megmosott, megtisztított spenótot egy kis sós vízben kb. 10 percig pároljuk, majd leöntjük a levét, római köménnyel és piros borssal 3 dkg olvasztott vajban megforgatjuk.
2. A halat citromlével meglocsoljuk. A tojássárgákat vízfürdőben 3 percig verjük, kanalanként hozzákeverjük a maradék olvasztott vajat. Levesszük a tűzről, belekeverünk 1 evőkanál citromlét és a kissé felvert tejszínt. Ízesítjük és melegen tartjuk.
3. A halat a felmelegített hallébe tesszük, amelynek gyöngyöznie kell, de semmiképpen se forrjon, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Forró tányérra téve a mártással és a spenóttal tálaljuk.
Halleves

A halat, a zöldséget, a fokhagymát és a petrezselymet a vízzel együtt tegyük nagy lábasba. Félig fedjük le és alacsony tűzön, lassan forraljuk 1 órán keresztül. Sózzuk és lassan forraljuk még 15 percig. Szűrjük tálba, vegyük ki belőle a halat és a zöldséget. Amikor kihűlt tegyük hűtőszekrénybe. Körülbelül másfél liter levest kapunk.
A felhasznált hal legyen friss és válogatott - tőkehal, tengeri süllő, vörös keszeg és vörös csattanóhal.