Hagymás pizza sajttal és dióval

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hagymás pizza sajttal és dióval
Adag: 1 darab (30 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg felezett dióbél
1 nagyobb vékonyra szeletelt fehér hagyma
9 dkg krémsajt
1 evőkanál Worcestershire szósz
1 adag pizzatészta
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Elkészítjük a tésztát, hagyjuk kelni.

2. A sütőt 220 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Kiolajozunk egy 30 cm átmérőjű pizzasütőt.

3. A szobahőmérsékletű gorgonzolát egy kis tálban villával simára keverjük, és hozzáadjuk a Worcester-szószt.

4. Belisztezett gyúródeszkán a tésztát még néhány percig gyúrjuk. A megkelt pizzatésztát az előkészített sütőtálban egyenletesen szétterítjük, megnyomkodjuk. A tészta tetejére kanalazzuk a gorgonzolát, ráterítjük a hagymát, és megszórjuk a dióval.

5. A pizzát 15 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, és a tetejére rakjuk a darabokra vágott krémsajtot. Sózzuk, borsozzuk, és további 5-10 perc alatt ropogós aranybarnára sütjük. Melegen vagy langyosan tálaljuk.

Pizzatészta

Pizzatészta
1 teáskanál szárított élesztő
22.5 dkg finomliszt
6 evőkanál langyos víz
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál

1. A lisztet a sóval nagy tálba szitáljuk, és hozzákeverjük az élesztőt. A közepébe nyomott mélyedésbe öntjük az olajat és a vizet.

2. Fakanállal vagy lisztezett kézzel folyamatosan összedolgozzuk az alapanyagokat (1. kép).

3. A tésztát enyhén lisztezett deszkára (munkalapra) borítjuk, cipót formázunk belőle (2. kép).

4. Ököllel szétnyomkodjuk (3. kép), a távolabbi végét kissé visszahajtjuk, és az egészet a tenyerünk alsó felével magunktól eltoljuk. A tésztát egy negyed fordulattal elforgatjuk, majd az előbbi visszahajtós-eltolós mozdulatot megismételjük. A tészta kidolgozását 8-10 percig folytatjuk. Végül újra cipóvá formázzuk. Akkor jó, ha szép sima és már nem ragad.

5. Visszatesszük a tálba, letakarjuk egy vékonyan beolajozott frissen tartó fóliával (vagy egy konyharuhával) (4. kép), és meleg helyen kelesztjük 60 percen át, vagy amíg a tészta duplájára nő. Úgy tudjuk ellenőrizni, hogy rendesen megkelt-e, hogy ujjunkkal benyomjuk, ha az ujjunk nyoma ott marad, akkor a tészta feldolgozásra kész.

Hagymás pizza sajttal és dióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1948 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus vegetáriánus konyha
Klasszikus vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2009)

Szervezzen a családjának, barátainak egy kellemes és pazar vegetáriánus partit. Ebben a könyvben mindent megtalál ahhoz, hogy az összejövetel sikeres legyen. Több mint 170 ínycsiklandó étel receptje között válogathat, melyeket... bővebben...
Hagymás pizza sajttal és dióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus vegetáriánus konyha
Klasszikus vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2009)

Szervezzen a családjának, barátainak egy kellemes és pazar vegetáriánus partit. Ebben a könyvben mindent megtalál ahhoz, hogy az összejövetel sikeres legyen. Több mint 170 ínycsiklandó étel receptje között válogathat, melyeket... bővebben...
most van szezonja