Hagymás pizza sajttal és dióval



Elkészítés:
1. Elkészítjük a tésztát, hagyjuk kelni.
2. A sütőt 220 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Kiolajozunk egy 30 cm átmérőjű pizzasütőt.
3. A szobahőmérsékletű gorgonzolát egy kis tálban villával simára keverjük, és hozzáadjuk a Worcester-szószt.
4. Belisztezett gyúródeszkán a tésztát még néhány percig gyúrjuk. A megkelt pizzatésztát az előkészített sütőtálban egyenletesen szétterítjük, megnyomkodjuk. A tészta tetejére kanalazzuk a gorgonzolát, ráterítjük a hagymát, és megszórjuk a dióval.
5. A pizzát 15 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, és a tetejére rakjuk a darabokra vágott krémsajtot. Sózzuk, borsozzuk, és további 5-10 perc alatt ropogós aranybarnára sütjük. Melegen vagy langyosan tálaljuk.
Pizzatészta

1. A lisztet a sóval nagy tálba szitáljuk, és hozzákeverjük az élesztőt. A közepébe nyomott mélyedésbe öntjük az olajat és a vizet.
2. Fakanállal vagy lisztezett kézzel folyamatosan összedolgozzuk az alapanyagokat (1. kép).
3. A tésztát enyhén lisztezett deszkára (munkalapra) borítjuk, cipót formázunk belőle (2. kép).
4. Ököllel szétnyomkodjuk (3. kép), a távolabbi végét kissé visszahajtjuk, és az egészet a tenyerünk alsó felével magunktól eltoljuk. A tésztát egy negyed fordulattal elforgatjuk, majd az előbbi visszahajtós-eltolós mozdulatot megismételjük. A tészta kidolgozását 8-10 percig folytatjuk. Végül újra cipóvá formázzuk. Akkor jó, ha szép sima és már nem ragad.
5. Visszatesszük a tálba, letakarjuk egy vékonyan beolajozott frissen tartó fóliával (vagy egy konyharuhával) (4. kép), és meleg helyen kelesztjük 60 percen át, vagy amíg a tészta duplájára nő. Úgy tudjuk ellenőrizni, hogy rendesen megkelt-e, hogy ujjunkkal benyomjuk, ha az ujjunk nyoma ott marad, akkor a tészta feldolgozásra kész.