Appenzelli biberli

Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg méz
1 késhegynyi kardamon
½ mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál rózsavíz
½ mokkáskanál sütőpor
A mázhoz:
2 evőkanál méz
1 teáskanál burgonyaliszt
1 evőkanál víz
A töltelékhez:
8 dkg hámozott, durvára darált mandula
4 evőkanál méz
1 evőkanál rózsavíz
1 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

1. Egy tálba mérjük a lisztet, és elkeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a fűszereket és a rózsavizet.

2. A mézet és a cukrot mérsékelt lángon forráspontig melegítjük, levesszük a tűzről és a lisztes keveréket fokozatosan az olvasztott mézbe keverjük. Ezután addig dagasztjuk a tésztát, amíg nem ragad.

3. A töltelékhez a mandulát a cukorral, rózsavízzel, tojásfehérjével és mézzel marcipánszerű masszává gyúrjuk. Ha híg, adjunk még hozzá mandulát.

4. A mandulamasszát - folpack segítségével - kb. 5 mm vastagra sodorjuk, majd 4 cm-es átmérőjű fánkszaggatóval kiszaggatjuk.

5. A tésztát szintén kb. 5 mm-es vastagságúra nyújtjuk, félbe vágjuk, majd az egyik felére rárakjuk a mandulaköröket, úgy, hogy egymástól nagyjából 3 cm-re legyenek. A tésztát a mandulakarikák szegélyénél kb. 1,5 cm-es sávban vízzel megnedvesítjük.

6. Az egészet lefedjük a kisodort tészta másik felével. A megnedvesített sávokban az ujjunkkal összenyomkodjuk a tésztát, majd 5 cm-es átmérőjű fánkszaggatóval kiszaggatjuk a biberliket. Ügyeljünk, hogy a mandulakarika mindig középre kerüljön.

7. Lisztezett sütőlemezre tesszük a mandulás "szendvicseket" és egy éjszakán át pihentetjük.

8. Másnap tejjel megkenjük őket, majd egyenletes hőmérsékleten 20 perc alatt készre sütjük.

9. Közben elkészítjük a glazúrt. A vizet a burgonyaliszttel simára keverjük, felforraljuk, majd a lángról levéve belekeverjük a mézet. Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd a frissen sült, még forró biberliket megkenjük vele.

Könnyebben meghámozható a mandula, ha leforrázzuk, majd 2-3 percig állni hagyjuk a vízben.
Appenzelli biberli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 778 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
Appenzelli biberli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
van itthon