Mogyorós-mandulás kenyér

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mogyorós-mandulás kenyér
Adag: 1 gyümölcskenyérforma (22 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 dkg finomra aprított mandula
12 dkg finomra aprított mogyoró
1 csipet
másfél teáskanál sütőpor
1 és ¼ dl tej
3 dl meleg víz
7 dkg mazsola
6 dkg olvasztott vaj
1 nagyobb tojás
20 dkg liszt

Elkészítés:

1. A mazsolát 30 percre meleg vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük, papírtörlőn megszárítjuk.

2. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy 22 cm hosszú gyümölcskenyérformát.

3. Alufóliával kibéleljük úgy, hogy a szélei túllógjanak. A fóliát is kivajazzuk. Tálba szitáljuk a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Robotgéppel, alacsony fokozaton belekeverjük a tojásokat, az olvasztott vajat, a tejet, majd a mogyorót, a mandulát és a mazsolát.

4. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 40-50 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

5. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd a fólia segítségével kiemeljük és rácsra borítjuk. Ha kihűlt, szeleteljük.

Mogyorós-mandulás kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 840 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Mogyorós-mandulás kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
szólj hozzá, értékelj