Rozé kacsamell lencsesalátával, rozskenyér konfettivel

| Kacsamell lencsesalátával receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rozé kacsamell lencsesalátával, rozskenyér konfettivel
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 dkg főtt lencse
20 dkg bőrös kacsamell
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
2 dkg lilahagyma
4 dkg főtt sárgarépa
ízlés szerint babérlevél
ízlés szerint kakukkfű
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A beáztatott lencsét enyhén sós, babérleveles vízben megfőzöm, ebben főzöm a kockára vágott sárgarépát is.

2. Ha megfőttek a zöldségek kihűtöm, majd összekeverem a finomra vágott lilahagymával, a csemegeuborkával és az olívaolajjal. Ízesítem sóval, borssal, mustárral és a balzsamecettel.

3. A kacsamell bőrös felét bevagdosom, majd a húst sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítem.

4. Forró serpenyőben - először bőrös a felével (kéregképzés) - megsütöm, de teljesen nem sütöm át. A hús maradjon rugalmas, szaftos....és hogy ez így legyen a tányéron is, felvágás előtt, a serpenyőből kivéve deszkán pihentetem.

5. Eközben a felkockázott kenyeret a serpenyőben ropogósra pirítom. A hússal és a lencsés répás keverékkel együtt, melegen tálalom.

Rozé kacsamell lencsesalátával, rozskenyér konfettivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1122 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rozé kacsamell lencsesalátával, rozskenyér konfettivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
tippek, fortélyok