Hagymás lepény

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hagymás lepény
Adag: 1 tepsi (10 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg vaj
1 csipet
50 dkg liszt
A töltelékhez:
50 dkg finomra aprított hagyma
1 teáskanál köménymag
4 db tojás
5 dl tejföl
10 dkg vaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tészta elkészítéséhez a lisztet gyúrótáblára szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, beletesszük a tojássárgáját meg a sót és elvegyítjük.

2. A vajat kis darabokra vágjuk, és gyorsan beledolgozzuk a tésztába, majd rövid ideig gyúrjuk. Alufóliába csomagolva hűtőben 120-180 percig pihentetjük.

3. A töltelék elkészítése előtt 30 perccel a sütőt 160 fokra (gáz: 1-es fokozat) előmelegítjük. Közben a hagymát vajon üvegesre pároljuk, aztán levesszük a tűzről.

4. A tejfölt elhabarjuk a tojással és a hagymához adjuk.

5. A szalonnát felkockázzuk, serpenyőben kisütjük, majd azt is a hagymás masszához keverjük. Sóval, borssal, köménnyel gazdagon megfűszerezzük.

6. Az omlós tésztát kinyújtjuk és egy kizsírozott tepsit kibélelünk vele úgy, hogy a szélén ujjnyi magas peremet képezünk, majd beterítjük a töltelékkel.

7. 45-60 percig sütjük, míg a felülete szép aranybarna lesz. Melegen kínáljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Hagymás lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1629 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ünnepek - vendégvárás ,
Ünnepek - vendégvárás
(Kossuth Kiadó, 2001)

Könyvünkben 17 ünnepségre állítottunk össze ételsort a hozzájuk illő italokkal és terítékekkel, és javaslatainkat képeken is megmutatjuk. Mindazonáltal első számú javaslatunk így szól: ki-ki a maga stílusának, ízlésének... bővebben...
Hagymás lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ünnepek - vendégvárás ,
Ünnepek - vendégvárás
(Kossuth Kiadó, 2001)

Könyvünkben 17 ünnepségre állítottunk össze ételsort a hozzájuk illő italokkal és terítékekkel, és javaslatainkat képeken is megmutatjuk. Mindazonáltal első számú javaslatunk így szól: ki-ki a maga stílusának, ízlésének... bővebben...
tippek, fortélyok