Tejszínes-zöldfűszeres zöldségleves

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tejszínes-zöldfűszeres zöldségleves
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 ágacska lestyán
1 csomó metélőhagyma
2 és fél dl tejszín
1 csomó turbolya
2 és fél dl tej
4 szelet szikkadt, pirított toastkenyér
15 dkg vaj
1 szál póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
¼ db zellergumó
4 nagyobb burgonya
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát, zellert, hagymát és fokhagymát meghámozzuk és kis darabokra vágjuk. A pórét megtisztítjuk és felkarikázzuk.

2. A zöldséget és a fokhagymát 2 evőkanál vajban megpirítjuk, majd húslevessel és tejjel felengedjük és puhára főzzük.

3. Közben levágjuk a kenyérszeletek héját, belüket kockákra vágjuk. Serpenyőben kis lángon felolvasztjuk a maradék vajat és megpirítjuk benne a kenyérkockákat.

4. Ezután a levest mixerben krémesre verjük, majd hozzáadunk 1,25 dl tejszínt, sóval-borssal ízesítjük, végül a finomra aprított zöldfűszereket is rászórjuk.

5. A maradék tejszínt habbá verjük, és elosztjuk az előmelegített csészékbe töltött levesre, melyet az aranybarnára pirított kenyérkockákkal szolgálunk fel.

Borjúhúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg borjúcsont
5 szem egész bors
1 csokor bouquet garni
2 evőkanál paradicsompüré
40 dl hideg víz
1 szál darabolt póréhagyma
1 szál darabolt szárzeller
2 szál darabolt sárgarépa
1 fej negyedelt vöröshagyma

1. A marhacsontot 230 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Félidőben hozzáadjuk a sárgarépát, a szárzellert és a póréhagymát.

2. Fazékba tesszük a csontokat és a zöldségeket, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, a bouquet garnit és a borsot. 3-4 órán át gyöngyözve főzzük, a keletkező habot leszedjük a tetejéről.

3. A levet finom szűrőn át tálba szűrjük. A zöldségekből gyengéden kinyomkodjuk a levet. Hűtőszekrényben hagyjuk hűlni, majd a zsírt leszedjük a tetejéről.

Tejszínes-zöldfűszeres zöldségleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3042 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ünnepek - vendégvárás ,
Ünnepek - vendégvárás
(Kossuth Kiadó, 2001)

Könyvünkben 17 ünnepségre állítottunk össze ételsort a hozzájuk illő italokkal és terítékekkel, és javaslatainkat képeken is megmutatjuk. Mindazonáltal első számú javaslatunk így szól: ki-ki a maga stílusának, ízlésének... bővebben...
Tejszínes-zöldfűszeres zöldségleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ünnepek - vendégvárás ,
Ünnepek - vendégvárás
(Kossuth Kiadó, 2001)

Könyvünkben 17 ünnepségre állítottunk össze ételsort a hozzájuk illő italokkal és terítékekkel, és javaslatainkat képeken is megmutatjuk. Mindazonáltal első számú javaslatunk így szól: ki-ki a maga stílusának, ízlésének... bővebben...
tippek, fortélyok