Kalabriai saláta

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kalabriai saláta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db szeletelt paradicsom
6 db héjas burgonya
1 evőkanál friss oregánó
15 db friss, összetépkedett bazsalikomlevél
3 db hámozott, szeletelt lilahagyma
Az öntethez:
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
3 evőkanál vörösborecet
vagy
3 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A saláta készítéséhez tegyük a hagymát egy hideg vizes edénybe, és hagyjuk állni 30 percig.

2. Főzzük meg a héjában hagyott burgonyát sós, forrásban lévő vízben 20 perc alatt. Csöpögtessük le, és tegyük félre, hogy kihűljön, majd húzzuk le a héját, és vékonyan szeleteljük fel.

3. Osszuk el a burgonya- és a paradicsomszeleteket 4-6 salátástálra, és szórjuk meg a bazsalikommal.

4. Az öntethez keverjük ki az olajat az ecettel, és sóval, borssal ízesítsük.

5. Keverjük hozzá az öntetet a salátához.

Kalabriai saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1370 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Ízletes, tápláló és laktató receptek minden alkalomra. Több mint 130 csábító salátaötlet. Minden receptet gyönyörű, színes kép illusztrál, mely megmutatja, hogyan fog kinézni a kész saláta. bővebben...
Kalabriai saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Ízletes, tápláló és laktató receptek minden alkalomra. Több mint 130 csábító salátaötlet. Minden receptet gyönyörű, színes kép illusztrál, mely megmutatja, hogyan fog kinézni a kész saláta. bővebben...
cikkek