Rakott makaróni

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rakott makaróni
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg reszelt parmezán sajt
17 dkg edami sajt
25 dkg makaróni
23 dkg vaj
4 evőkanál zsemlemorzsa
ízlés szerint
ízlés szerint friss bazsalikomlevél
A mártáshoz:
1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A paradicsommártáshoz megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a konzervparadicsomot a levével együtt. Sóval, borssal, apróra vágott friss bazsalikomlevelekkel ízesítjük. Gyakori kevergetés mellett 10-12 percig főzzük.

2. Közben a tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben nem túl puhára (al dente) főzzük. Lecsöpögtetjük.

3. Az edami sajtot is lereszeljük és összekeverjük a parmezánnal.

4. Kivajazunk egy tűzálló tálat. Beleöntjük a paradicsommártás egyharmadát (1. kép). Ráhalmozzuk a makaróni egyharmadát és megszórjuk a reszelt sajt egyharmadával (2. kép). A rétegzést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból.

5. A zsemlemorzsát összekeverjük az apróra vágott bazsalikomlevelekkel és a legfelső rétegre szórjuk. Rámorzsoljuk a vajat (3. kép) és előmelegített, 190 °C-os sütőben 25-30 percig sütjük.

Rakott makaróni Rakott makaróni Rakott makaróni
Másféle tésztával is készíthetjük, pl. pennével, pillangótésztával, szarvacskatésztával is.
Rakott makaróni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1284 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Rakott makaróni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
facebook