Rakott makaróni



Elkészítés:
1. A paradicsommártáshoz megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a konzervparadicsomot a levével együtt. Sóval, borssal, apróra vágott friss bazsalikomlevelekkel ízesítjük. Gyakori kevergetés mellett 10-12 percig főzzük.
2. Közben a tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben nem túl puhára (al dente) főzzük. Lecsöpögtetjük.
3. Az edami sajtot is lereszeljük és összekeverjük a parmezánnal.
4. Kivajazunk egy tűzálló tálat. Beleöntjük a paradicsommártás egyharmadát (1. kép). Ráhalmozzuk a makaróni egyharmadát és megszórjuk a reszelt sajt egyharmadával (2. kép). A rétegzést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból.
5. A zsemlemorzsát összekeverjük az apróra vágott bazsalikomlevelekkel és a legfelső rétegre szórjuk. Rámorzsoljuk a vajat (3. kép) és előmelegített, 190 °C-os sütőben 25-30 percig sütjük.
![]() |
![]() |
![]() |