Bündeni árpaleves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bündeni árpaleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 maréknyi vörösbab
16 dkg árpagyöngy
30 dl víz
3 szem szegfűszeg
ízlés szerint petrezselyemzöld
igény szerint tejszín
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint őrölt szerecsendió
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vöröshagyma végeit levágjuk, nagyjából meghámozzuk, majd kettévágjuk. Szegfűszeggel és babérlevéllel megtűzdeljük, majd a vágott felét zsiradék nélkül egy lábosban megkapatjuk. Rádobjuk az árpagyöngyöt, és a vízzel felöntjük. Belerakjuk a babot és a felkockázott húst, és mérsékelt lángon addig főzzük, amíg a hús puhulni kezd.

2. Közben a zöldségeket a babnál nem nagyobb darabokra vágjuk, a leveshez adjuk és puhulásig főzzük.

3. Végül a levest sóval, szerecsendióval, kevés cukorral ízesítjük. Egyet forralunk rajta, majd megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel és tejszínnel finomítjuk.

4. Friss, ropogós kenyérrel azonnal tálalható, de teljesebb, finomabb ízű lesz a leves, ha egy éjszakát állni hagyjuk.

Bündeni árpaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1046 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Kóstoló
Eredeti receptek Svájcból - Kóstoló
(Underground Kiadó, 2013)

Magyarországon éltünk, amikor elkezdtem írni ezt a könyvet és Svájcban, amikor befejeztem. Ahogy megismertem és megkedveltem ezt az alpesi országot, úgy vált a receptgyűjteményem egyre élethűbb szakácskönyvvé. Az itt élő... bővebben...
Bündeni árpaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Kóstoló
Eredeti receptek Svájcból - Kóstoló
(Underground Kiadó, 2013)

Magyarországon éltünk, amikor elkezdtem írni ezt a könyvet és Svájcban, amikor befejeztem. Ahogy megismertem és megkedveltem ezt az alpesi országot, úgy vált a receptgyűjteményem egyre élethűbb szakácskönyvvé. Az itt élő... bővebben...
pinterest