Meleg zöld saláta

| Meleg fejessaláta receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Meleg zöld saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 kisebb friss fejes saláta
½ dl tejföl
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
2 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
1 nagyobb fej vöröshagyma
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és összevagdaljuk. A fejes salátát szeletekre vágjuk és megmossuk.

2. Sós vizet felforralunk, s belerakjuk a salátaszeleteket. Felforralás után a salátát kiszedjük, hideg vízzel leöntjük, majd lecsurgatjuk.

3. A tejszínt felforraljuk, a hagyma-fokhagyma keveréket belekeverjük, s néhány percig főzzük.

4. A salátacsíkokat hirtelen beleforgatjuk. Borssal és szerecsendióval ízesítjük, s néhányszor összelötyögtetjük. Finomításképpen belekeverjük a tejfölt.

Meleg zöld saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2378 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Meleg zöld saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
lexikon