Bouillon rizzsel és zöldfűszerekkel



Elkészítés:
1. A rizst a zöldséglevesben kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
2. Mielőtt a tűzről levennénk, hozzáadjuk a vajat, a petrezselymet és a zsályát.
3. Sózzuk, majd a reszelt parmezánnal megszórva azonnal tálaljuk.
Zöldségalaplé

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.
2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.