Gombás-noris tempura

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gombás-noris tempura
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg tempuraliszt
3 db pirított nori-lap
12 db gombafej
2 evőkanál wasabipor
1 db kissé felvert tojás
2 dl jéghideg szódavíz
2 teáskanál kristálycukor
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 dl mirin
40 dkg édesburgonya
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Elkészítjük a szószt. A szójaszószt, a mirint, a gyömbért, a cukrot 1 evőkanál vízzel együtt egy lábosba tesszük, és közepes lángon addig keverjük, amíg a cukor elolvad.

2. A norilapokat háztartási ollóval 4 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat a gombák köré tekerjük, a végét megnedvesítjük, hogy könnyebben összetapadjon. Az édesburgonyát zöldséghámozóval szalagokra vágjuk.

3. A wokot egyharmadáig feltöltjük olajjal, 190 °C-ra felhevítjük, vagy olyan hőmérsékletűre, amelyben az olajba dobott kenyérkocka 10 másodperc alatt megpirul. Az édesburgonyát adagonként 30-60 másodperc alatt ropogós barnára sütjük. Összegyűrt törlőpapíron lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk, és melegen tartjuk.

4. A szódát és a tojást egy nagy tálba tesszük, és jól felverjük. Beleszórjuk a tempuralisztet és a wasabiport, majd evőpálcikákkal lazán összekeverjük — a tésztának csomósnak kell maradnia. A gombát belemártjuk a híg tésztába, és adagonként 1-2 perc alatt ropogós aranybarnára sütjük, közben egyszer megfordítjuk.

5. Összegyűrt törlőpapíron lecsepegtetjük, és megsózzuk. A szalagra vágott édesburgonyával és a mártással körítve azonnal tálaljuk.

Gombás-noris tempura
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1459 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Gombás-noris tempura
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
pinterest