Fusillisaláta kaliforniai paprikával és rukkolával

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fusillisaláta kaliforniai paprikával és rukkolával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csokor összevágott rukkola
1 db kimagozott, csíkokra vágott sárga húsú kaliforniai paprika
2 db kimagozott, csíkokra vágott piros húsú kaliforniai paprika
50 dkg fusilli
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
10 db összetépkedett bazsalikomlevél
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
9 dkg reszelt parmezán sajt
vagy
9 dkg reszelt pecorino romano sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra). Szűrjük le és öblítsük át folyó víz alatt, majd csepegtessük le ismét és szárítsuk meg egy konyharuhán. Tegyük egy nagy tálba 2 evőkanál olajjal és keverjük össze jól.

2. Süssük meg a 4-6 csíkra vágott kaliforniai paprikákat a grillen meg-megforgatva, míg a bőre feketévé ég.

3. Tegyük egy nejlonzacskóba, kössük be szorosan és hagyjuk 10 percig állni benne. Kibontva a zacskóból hámozzuk meg egy papírtörlő segítségével. Ne mossuk meg a paprikát, mert így lemossuk az értékes és zamatos levét is!

4. Vágjuk csíkokra a paprika húsát és adjuk a tésztához a rukkolával, a sajttal és a bazsalikommal együtt. Finoman keverjük össze.

5. Keverjük ki a maradék olajat a citromlével egy kis edényben, és sóval, borssal ízesítsük. Locsoljuk rá a salátára, és finoman keverjük össze.

A kaliforniai paprika tele van mindenféle tápanyaggal, úgy, mint C- és K-vitaminnal, béta-karotinnal, B1- és B6-vitaminnal, folsavval és más, növényi kémiai anyagokkal, melyek révén igen erős antioxidáns hatású.
Fusillisaláta kaliforniai paprikával és rukkolával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1494 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Fusillisaláta kaliforniai paprikával és rukkolával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
van itthon