Ropogós sertéscsíkok pirított rizzsel

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ropogós sertéscsíkok pirított rizzsel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg kicsontozott sertéskaraj
2 evőkanál olaj
2 dkg vaj
2 dkg barna cukor
2 teáskanál kínai ötfűszer-por
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
10 dkg zöldborsó
1 szál sárgarépa
3 db tojás
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rizst a szokásos módon, kétszeres mennyiségű, sós vízben megfőzzük (1. kép).

2. Közben a kicsontozott sertéskarajt vékonyan felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk. A megtisztított sárgarépát kockára, a zöldpaprikát csíkokra vágjuk.

3. Egy tojást tálkában felverünk. Belekeverjük a kínai ötfűszerkeveréket, a barna cukrot és a kukorica-lisztet. Beleforgatjuk a húscsíkokat úgy, hogy a massza mindenütt befedje (2. kép).

4. Wokban olajat forrósítunk. Óvatosan beletesszük a húst. Nagy lángon, 5-8 percig kevergetve pirítjuk, amíg a hús belül megpuhul, kívül pedig már ropogóssá válik. Szűrőkanállal kiemeljük és félretesszük.

5. A megtisztított hagymát éles késsel cikkekre vágjuk (3. kép).

6. A hagymát, a zúzott fokhagymát, a kockára vágott sárgarépát és a zöldpaprikát, a friss vagy fagyasztott zöldborsót a wokba tesszük. 5 percig kevergetve pirítjuk..

7. Visszatesszük a húst a wokba és 2 perc alatt összemelegítjük. Belekeverjük a főtt rizst is és 3 percig kevergetve pirítjuk.

8. Közben a vajat serpenyőben megforrósítjuk és a maradék két, felvert tojást beleöntjük. 2 perc alatt tojáslepényt sütünk belőle. Deszkára téve, vékonyan felszeleteljük. A húsos pirított rizst előmelegített tálba halmozzuk. Tojáslepénnyel díszítve tálaljuk.

Ropogós sertéscsíkok pirított rizzsel Ropogós sertéscsíkok pirított rizzsel Ropogós sertéscsíkok pirított rizzsel
Ropogós sertéscsíkok pirított rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2724 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Ropogós sertéscsíkok pirított rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
most van szezonja