Ropogós sertéscsíkok pirított rizzsel



Elkészítés:
1. A rizst a szokásos módon, kétszeres mennyiségű, sós vízben megfőzzük (1. kép).
2. Közben a kicsontozott sertéskarajt vékonyan felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk. A megtisztított sárgarépát kockára, a zöldpaprikát csíkokra vágjuk.
3. Egy tojást tálkában felverünk. Belekeverjük a kínai ötfűszerkeveréket, a barna cukrot és a kukorica-lisztet. Beleforgatjuk a húscsíkokat úgy, hogy a massza mindenütt befedje (2. kép).
4. Wokban olajat forrósítunk. Óvatosan beletesszük a húst. Nagy lángon, 5-8 percig kevergetve pirítjuk, amíg a hús belül megpuhul, kívül pedig már ropogóssá válik. Szűrőkanállal kiemeljük és félretesszük.
5. A megtisztított hagymát éles késsel cikkekre vágjuk (3. kép).
6. A hagymát, a zúzott fokhagymát, a kockára vágott sárgarépát és a zöldpaprikát, a friss vagy fagyasztott zöldborsót a wokba tesszük. 5 percig kevergetve pirítjuk..
7. Visszatesszük a húst a wokba és 2 perc alatt összemelegítjük. Belekeverjük a főtt rizst is és 3 percig kevergetve pirítjuk.
8. Közben a vajat serpenyőben megforrósítjuk és a maradék két, felvert tojást beleöntjük. 2 perc alatt tojáslepényt sütünk belőle. Deszkára téve, vékonyan felszeleteljük. A húsos pirított rizst előmelegített tálba halmozzuk. Tojáslepénnyel díszítve tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |