Csípős fülecskék Pugliából

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csípős fülecskék Pugliából
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg brokkoli
50 dkg orecchiette
50 dl víz
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 db szárított erős paprika
2 gerezd fokhagyma
igény szerint

Elkészítés:

1. Felforraljuk a vizet a sóval, beletesszük a tésztát, megkevergetjük, és félkeményre (al dente) főzzük. Az orecchiettének mindig egy kicsit több idő kell, mint más tésztáknak, kb. 12 perc alatt készül el. Közben kóstolgassuk.

2. Előkészítjük a zöldségeket. Megmossuk és rózsáira szedjük a brokkolit. Meghámozzuk a szárakat, aztán kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk őket. A nagyobb darabokat félbevágjuk. A brokkolit kb. 3 perc elteltével a fazékban levő tésztához szórjuk, és vele együtt megfőzzük.

3. Lecsepegtetjük és apróra vágjuk a szardellafilét, megtisztítjuk és pálcikákra vágjuk a fokhagymagerezdeket, az erős paprikát mozsárban összetörjük.

4. Leszűrjük a tésztát és a brokkolit, és hozzáadjuk az olajat, a szardellát, a fokhagymát meg erős paprikát. Az egészet alaposan összekeverjük, ízlés szerint még egy kicsit megsózhatjuk. Aztán gyorsan tányérokba szedjük ...

Nem kell feltétlenül brokkoli hozzá: az orecchiette dél-itáliai hazájában cima di rapét használnak. Ez egy répaféle, amelynek levélkéin kis rózsák vannak. Nálunk azonban csak elvétve lehet ilyet kapni. Jó helyette: mangold, zsenge káposztacsíkok vagy húsos spenótlevelek is.
Csípős fülecskék Pugliából
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1469 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Csípős fülecskék Pugliából
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
vegetáriánus ételek