Indonéz sertéshús mogyorómártással



Elkészítés:
1. A megtisztított sárgarépát hasábokra vágjuk (1. kép). A húst éles késsel vékony csíkokra vágjuk.
2. Wokban olajat forrósítunk. Beletesszük a tarját, a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és 5 percig kevergetve pirítjuk (2. kép).
3. Hozzáadjuk a sárgarépát (3. kép), a csíkokra vágott zöldpaprikát, a héjas, zsenge cukorborsót és a feldarabolt zöldspárgát. További 5 percig kevergetve pirítjuk.
4. A mogyorómártáshoz a darabos földimogyoróvajat serpenyőbe tesszük. Belekeverjük a paradicsompürét, a darált szárított cseresznyepaprikát, a zúzott fokhagymát és a kókusztejet. Összefőzzük.
5. A zöldséges húst előmelegített tálba halmozzuk. Leöntjük a mogyorómártással. Durvára vágott sós mogyoróval megszórjuk.
![]() |
![]() |
![]() |