Indonéz sertéshús mogyorómártással

| Sertésragu mogyorómártással receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Indonéz sertéshús mogyorómártással
Eszközök: fokhagymaprés, kés, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg sertéstarja
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
8 dkg zsenge zöldspárga
15 dkg héjas, zsenge cukorborsó
2 szál sárgarépa
A mártáshoz:
6 evőkanál darabolt földimogyoróvaj
1 teáskanál paradicsompüré
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál darált, szárított cseresznyepaprika
6 evőkanál kókusztej

Elkészítés:

1. A megtisztított sárgarépát hasábokra vágjuk (1. kép). A húst éles késsel vékony csíkokra vágjuk.

2. Wokban olajat forrósítunk. Beletesszük a tarját, a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és 5 percig kevergetve pirítjuk (2. kép).

3. Hozzáadjuk a sárgarépát (3. kép), a csíkokra vágott zöldpaprikát, a héjas, zsenge cukorborsót és a feldarabolt zöldspárgát. További 5 percig kevergetve pirítjuk.

4. A mogyorómártáshoz a darabos földimogyoróvajat serpenyőbe tesszük. Belekeverjük a paradicsompürét, a darált szárított cseresznyepaprikát, a zúzott fokhagymát és a kókusztejet. Összefőzzük.

5. A zöldséges húst előmelegített tálba halmozzuk. Leöntjük a mogyorómártással. Durvára vágott sós mogyoróval megszórjuk.

Indonéz sertéshús mogyorómártással Indonéz sertéshús mogyorómártással Indonéz sertéshús mogyorómártással
A mogyorómártás csak közvetlenül tálalás előtt készítsük el, mert hamar besűrűsödik és akkor nem lesz kanalazható.
Indonéz sertéshús mogyorómártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1689 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Indonéz sertéshús mogyorómártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
ételfotó