Pillangótészta-saláta koktélparadicsommal



Elkészítés:
1. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra). Szűrjük le és öblítsük át folyó víz alatt, majd csepegtessük le ismét és szárítsuk meg egy konyharuhán.
2. Tegyük át egy nagy salátástálba. Adjunk hozzá 2 evőkanál olajat és keverjük össze jól. Adjuk hozzá a paradicsomot, a leöblített kapribogyót, a mozzarellát, az olajbogyót és a bazsalikomot is, majd keverjük újból össze.
3. Forrósítsuk fel a maradék olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne hirtelen a fokhagymát 3-4 percig, míg aranyszínű lesz.
4. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett szardellát és sütés közben villával nyomkodjuk szét, míg teljesen krémes nem lesz (2-3 perc).
5. Locsoljuk ezt a szószt a tésztasalátára és keverjük össze, Hűtsük 30 percet tálalás előtt.