Penne spárgával és fenyőmaggal



Elkészítés:
1. A fás részek nélküli spárgát sós, forró vízben 5-8 perc alatt megfőzzük, majd lecsöpögtetjük és összevágjuk.
2. Egy száraz serpenyőben közepes tűzön a fenyőmagot 3 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk az olajat, fokhagymát, paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. A tűz hőfokát csökkentjük, és 15 percig főzzük a paradicsomos keveréket.
3. Egy kis tálban a tojást 1 evőkanál reszelt sajttal kikeverjük, sózzuk, borsozzuk.
4. A tésztát forró, sós vízben al dente (roppanósra) főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd a visszatesszük a főzőedénybe, és ráöntjük a tojásos sajtot. A tojás 2 perc alatt megsül.
5. A tésztát a paradicsomos raguval összekeverjük, és hozzáadjuk a spárgát. Összerázzuk, majd a maradék sajttal megszórjuk. Melegen tálaljuk.