Penne spárgával és fenyőmaggal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Penne spárgával és fenyőmaggal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 és fél dkg fenyőmag
50 dkg penne
50 dkg spárga
1 db tojás
50 dkg érett, összevágott paradicsom
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
6 dkg frissen reszelt pecorino sajt
vagy
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A fás részek nélküli spárgát sós, forró vízben 5-8 perc alatt megfőzzük, majd lecsöpögtetjük és összevágjuk.

2. Egy száraz serpenyőben közepes tűzön a fenyőmagot 3 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk az olajat, fokhagymát, paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. A tűz hőfokát csökkentjük, és 15 percig főzzük a paradicsomos keveréket.

3. Egy kis tálban a tojást 1 evőkanál reszelt sajttal kikeverjük, sózzuk, borsozzuk.

4. A tésztát forró, sós vízben al dente (roppanósra) főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd a visszatesszük a főzőedénybe, és ráöntjük a tojásos sajtot. A tojás 2 perc alatt megsül.

5. A tésztát a paradicsomos raguval összekeverjük, és hozzáadjuk a spárgát. Összerázzuk, majd a maradék sajttal megszórjuk. Melegen tálaljuk.

Penne spárgával és fenyőmaggal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1336 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus vegetáriánus konyha
Klasszikus vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2009)

Szervezzen a családjának, barátainak egy kellemes és pazar vegetáriánus partit. Ebben a könyvben mindent megtalál ahhoz, hogy az összejövetel sikeres legyen. Több mint 170 ínycsiklandó étel receptje között válogathat, melyeket... bővebben...
Penne spárgával és fenyőmaggal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus vegetáriánus konyha
Klasszikus vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2009)

Szervezzen a családjának, barátainak egy kellemes és pazar vegetáriánus partit. Ebben a könyvben mindent megtalál ahhoz, hogy az összejövetel sikeres legyen. Több mint 170 ínycsiklandó étel receptje között válogathat, melyeket... bővebben...
könyvek