Göngyölt pecsenye

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Göngyölt pecsenye
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dl barna sör
250 dkg kicsontozott sertésoldalas
6 evőkanál étolaj
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál köménymag
½ csokor zöldfűszer
ízlés szerint kapor
ízlés szerint csípős pirospaprika
ízlés szerint édesnemes pirospaprika
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A fűszernövényeket (például turbolya, petrezselyem, kakukkfű, szurokfű, bazsalikom, csombor vagy metélőhagyma) szárastól megmossuk, lecsurgatjuk és finomra összevagdaljuk.

2. Az oldalas zsíros felét éles késsel rácsosan bemetsszük. Ezek után a húst mindkét oldalán sóval, borssal, köménnyel és a kétfajta paprikával erősen bedörzsöljük.

3. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk és szétnyomkodjuk. A fűszernövényeket és a fokhagymát a húsos oldalon elosztjuk, és némi étolajat csöpögtetünk rá. Az oldalast szorosan összegöngyöljük, és fonállal összekötjük.

4. Sütőnyársra tűzzük, és étolajjal bekenjük. A kb. 90 percig tartó sütés alatt többször is beecseteljük sörrel.

5. A pecsenyét leszedjük a nyársról, alufóliába göngyöljük és kb. 15 percig „érleljük" a grillsütő szélén. Az alufólia kibontásakor vigyáznunk kell, mert a fólia tele van értékes pecsenyelével, amelyet a legcélszerűbb tálakba gyűjteni, és a hús mellé tálalni. A sültet deszkán vastag szeletekre vágjuk. Nagyon jól illik hozzá a pirított házi kenyér (és persze a készítéséhez is használt sör...).

Göngyölt pecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1529 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Göngyölt pecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
recepttár