Sült alma

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült alma
Adag: 4-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 kisebb savanykás alma
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál méz
2 evőkanál vaj
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál mazsola
1 és ¼ dl almalé
vagy
1 és ¼ dl almabor

Elkészítés:

1. A mazsolát beáztatjuk az almaborba vagy almalébe. A sütőt előmelegítjük 180 fokon (légkeveréses 160 fokon).

2. Az almát jól megmossuk, szárazra töröljük. A magházat késsel óvatosan, de alaposan kivágjuk anélkül, hogy szétesne az alma. A lyukba citromlevet csöpögtetünk.

3. Egy tűzálló formát kikenünk 1 teáskanál vajjal. A mazsolát lecsöpögtetjük, az almabort vagy almalét a formába öntjük. A mandulaleveleket durvára vágjuk, összekeverjük a maradék vajjal, a mazsolával, a mézzel. Őrölt fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítjük.

4. A kivájt almákat a formába állítjuk, és megtöltjük a keverékkel. 20 percig sütjük a sütőben (középen). Jól illik hozzá a vaníliafagylalt vagy a vaníliaöntet.

Sült alma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1348 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Sült alma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
pinterest