Fehér bab paradicsommal és zsályával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fehér bab paradicsommal és zsályával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 ág friss zsálya
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Ez esetben már előző nap végig kell gondolni, mit is együnk. A babot egy tálba tesszük, felöntjük vízzel, és egy éjszakán át állni hagyjuk. Ehhez a recepthez a konzervbab nem túl jó, mivel a paradicsom miatt teljesen szétfőne.

2. Másnap leöntjük a vizet a beáztatott babról, és friss vízzel egy fazékba tesszük. Lefedjük, és közepes hőfokon kb. 60 perc alatt szinte teljesen puhára főzzük.

3. Megtisztítjuk és nagyon apróra vágjuk a fokhagymát. Megmossuk a zsályát, szárazra rázzuk, és csíkokra vágjuk.

4. Egy edényben felmelegítjük az olajat. Belekeverjük és megdinszteljük a fokhagymát

és a zsályát. Egy kicsit összevágjuk a paradicsomot, lecsöpögtetjük a babot, majd mindkettőt az edénybe tesszük, megsózzuk, megborsozzuk, és 20 percig közepes hőfokon főzzük — fedő nélkül. Megkóstolunk néhány babszemet, szükség esetén még egy kis sóval és borssal ízesítjük.

Sült kolbászhoz, grillezett húshoz vagy halhoz használhatjuk kitűnő köretként.

Fehér bab paradicsommal és zsályával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1835 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Fehér bab paradicsommal és zsályával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
bevásárlólista