Csirkés-gombás rizstészta-batyuk

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Csirkés-gombás rizstészta-batyuk
Adag: 8-10 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db szárított shiitake gomba
24 lap rizstészta
40 dkg vékonyra szeletelt csirkemellfilé
dl olaj
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
12 db zsenge, csíkokra vágott cukorborsóhüvely
12 dkg konzerv bambuszrügy
2 szál összevágott újhagyma
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 csipet frissen őrölt fehér bors
½ teáskanál szezámolaj
2 teáskanál világos szójaszósz
2 teáskanál hoisin-szósz
1 evőkanál rizsbor
1 evőkanál barbecue szósz

Elkészítés:

1. A kínai barbecue-mártást, a rizsborral, hoisinmártással, szójaszósszal, szezámolajjal, az ötfűszerkeverékkel, fehér borssal, egy teáskanálnyi gyömbérrel és az újhagyma fehér részével egy nem fémből készült tálban összekeverjük, majd beletesszük a csirkét. Letakarjuk, és legalább 120 percig a hűtőben hagyjuk.

2. Közben a shiitakegombát egy tálban leforrázzuk, és 20 percig ázni hagyjuk. Szárazra nyomkodjuk, szárát kidobjuk, fejét vékonyan felszeleteljük.

3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a gombát, a bambuszrügyet és a hüvelyes cukorborsót, és 1-2 percig kevergetve sütjük. Beleöntünk még egy evőkanálnyi olajat, hozzáadjuk a fokhagymát és a maradék gyömbért, és keverés közben 30 másodpercig pirítjuk, majd áttesszük egy nem fémből készült tálba. Felhevítünk a wokban egy újabb evőkanálnyi olajat, beletesszük a lecsepegtetett csirkét, és kb. 2-3 perc alatt, folyamatosan kevergetve, megpirítjuk. Áttesszük a zöldséges tálba. Rászórjuk a keverékre a zöld újhagymát, és az egészet jól összekeverjük. Megvárjuk, amíg kihűl.

4. A rizstésztalapokat ferdén a munkafelületre helyezzük, úgy, hogy a rombusz alsó sarka legyen felénk fordítva. Egy evőkanálnyi csirkés keverékből henger alakú tölteléket készítünk, és függőleges irányban a tésztalap közepére tesszük. A tésztalapot borítékformán visszahajtjuk, a széleket behajtjuk. A teendőket a maradék tésztalappal és töltelékkel is elvégezzük.

5 A wokot egyharmadáig feltöltjük olajjal, 180 °C-ra felmelegítjük, vagy olyan hőmérsékletűre, amelyben egy kenyérkocka 15 másodperc alatt megpirul. Alkalmanként 5-6 táskát óvatosan az olajba csúsztatunk, és 1-2 perc alatt kisütjük, majd félidőben megforgatjuk, hogy mindkét oldala egyenletesen ropogósra piruljon. Összegyűrt törlőpapíron lecsepegtetjük és azonnal tálaljuk. Mártogatáshoz további hoisinmártást adunk hozzá.

Csirkés-gombás rizstészta-batyuk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2389 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Csirkés-gombás rizstészta-batyuk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
hírlevél