Csokoládés-írós torta

| Vajkrémes csokoládétorta receptek
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládés-írós torta
Adag: 1 tortaforma (25 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg kakaópor
3 és fél dl író
3 evőkanál narancslikőr
2 db tojás
½ kávéskanál kávéaroma
1 kávéskanál sütőpor
25 dkg finomliszt
15 dkg vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt, (4-es fokozat, 180 fok). Kikenünk és sütőpapírral kibélelünk egy 25 cm átmérőjű tortaformát.

2. Egy nagy tálban robotgéppel habosra keverjük a vajat a cukorral (kb. 10 perc). A tál faláról időnként műanyaglapáttal lekaparjuk a felverődött vajkrémet. A kikevert vajhoz adjuk a sütőporral elkevert lisztet, az írót, a kakaót, a kávéaromát és a tojásokat, majd alaposan kikeverjük. Ha a massza már sima, további 2 percig keverjük.

3. A masszát egyenletesen elterítjük a tortaformában.

4. Tűpróbáig sütjük (kb. 45 percig).

5. A formát 10 percre, míg kissé kihűl, fémrácsra tesszük, ekkor széles, lapos késsel meglazítjuk a tészta peremét, a tésztát a fémrácsra borítjuk, és miután lehúztuk róla a sütőpapírt, hagyjuk teljesen kihűlni.

6. Ezalatt a csokoládés tortabevonóból csokoládéforgácsot készítünk. Kezünk melegével enyhén megpuhítjuk a tortabevonót, és zöldséghámozóval forgácsszerű darabokat hántunk le a felszínéről.

7. Elkészítjük a vaníliás vajkrémet.

8. A tortát tálra tesszük. Ha likőrt is használunk (amennyiben gyermek is fogyasztja, ne tegyük), villával vagy tűvel megszurkáljuk a tészta tetejét, majd egyenletesen meglocsoljuk a likőrrel.

9. A vajkrém egyharmadát széles nyomócsövű nyomózsákba töltjük és félretesszük. A többi krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát, majd a nyomózsákból 2 sorban kis halmokat nyomunk körben a tetejére. Az oldalára csokoládéforgácsot nyomkodunk, a maradék csokoládéforgácsot pedig a 2 sor halmocska közé szórjuk. Ha nem azonnal tálaljuk a tortát, tegyük hűtőszekrénybe.

Előző nap elkészíthető, hűtőszekrényben tároljuk.

Vaníliás vajkrém

Vaníliás vajkrém
1.5 evőkanál vaníliaaroma
9 dkg puha vaj
3 evőkanál tej
45 dkg átszitált porcukor

1. Egy nagy tálban robotgéppel simára keverjük a porcukrot, puha vajat, tejet és vaníliaaromát.

2. Ha szükséges, adhatunk hozzá több tejet - a krém legyen sima és könnyen kenhető.

Csokoládés-írós torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1708 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Csokoládés-írós torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
lexikon