Házi készítésű kvász

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 70 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Házi készítésű kvász
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dl forrásban lévő víz
4 dkg élesztő
50 dkg rozskenyér
1 db citrom héja
5 dkg mazsola
1 csokor borsmenta
5 evőkanál langyos víz

Elkészítés:

1. A rozskenyeret felszeleteljük, sütőben kiszárítjuk. 4 liter forrásban lévő vízzel leöntjük. Konyharuhával letakarjuk, 4 órán át állni hagyjuk, majd sűrű szitán átszűrjük.

2. Az élesztőt kevés cukorral langyos vízben elkeverjük kb. 20 percig kelesztjük, és beleöntjük a kenyeres lébe.

3. Utána a kenyérmasszát a folyadék fölött alaposan kinyomkodjuk, a maradék cukrot, a leöblített borsmentát - néhány borsmentalevelet félreteszünk - és a feketeribiszke-leveleket beletesszük a folyadékba, és éjszakára meleg helyen állni hagyjuk.

4. Konyharuhában ismételten átszűrjük és üvegekbe töltjük. Minden üvegbe néhány szem mazsolát meg egy-egy borsmentalevelet, valamint kevés citromhéjat teszünk. Szorosan lezárjuk, és három napra hűtőszekrénybe tesszük. Amikor a mazsolák feljönnek a felszínre, a kvászt ismételten leszűrjük, és üvegbe töltjük. Most már iható.

Házi készítésű kvász
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1494 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Házi készítésű kvász
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
van itthon