Bohóctorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bohóctorta
Adag: 1 tortaforma (24 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csipet
3 db tojás
10 dkg liszt
A fagylalthoz:
5 dl tejszín
½ teáskanál mandulaaroma
1 teáskanál vaníliakivonat
A tetejére:
ízlés szerint csokoládépasztilla

Elkészítés:

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tészta elkészítéséhez robotgéppel, a legmagasabb fokozaton fehéredésig keverjük a tojássárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a darált mandulát.

2. Egy másik tálban, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tojásfehérjét a sóval. Hablapáttal óvatosan a tésztába vegyítjük.

3. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 30-40 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt a formában hagyjuk kihűlni.

4. A mandulafagylalthoz robotgéppel (a legmagasabb fokozaton) fehéredésig keverjük a tojássárgáját a cukorral, a mandulaaromával és a vaníliakivonattal. A krémet áttesszük egy fémtálba és gőz fölött, állandóan kevergetve besűrítjük. Azonnal áttesszük egy jeges vízzel félig teli tálba és addig keverjük, amíg ki nem hűl.

5. Másik tálban, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tejszínt. Hablapáttal a krémbe vegyítjük. Fagylaltgépbe vagy fémdobozba áttesszük és 120 percre a fagyasztóba helyezzük. (Ha nincs fagylaltgépünk, időnként keverjük meg, hogy megakadályozzuk a jég kristályok képződését.)

6. A masszából fagylaltadagoló kanállal 4 gombócot vájunk ki és a mélyhűtőben egy tálcára félretesszük. A többi fagylaltot a tortára kenjük és 60 percre befagyasztjuk.

7. A kapcsos peremet eltávolítjuk, a tortát tálcára tesszük. A tetejére ültetjük a fagylaltgombócokat és belenyomjuk a tölcséreket. A "bohócok" szemét, száját, orrát színes cukorral bevont csokoládépasztillákból alakítjuk ki.

Bohóctorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1853 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Bohóctorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
lexikon