Olaszos lecsó

Peperonata

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Olaszos lecsó
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál fehérborecet
1 csipet chilipor
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paprikákat megtisztítjuk, kiszedjük az ereket és magokat, negyedeljük, majd csíkokra vágjuk őket. Megtisztítjuk a hagymát és a fokhagymát, az előbbit karikákra vágjuk az utóbbit felaprítjuk.

2. A tűzhelyre teszünk egy nagy serpenyőt, és felmelegítjük benne az olajat. A serpenyőbe tesszük a paprikát, a hagymát és a fokhagymát majd jól összekeverjük.

3. Egy kicsit összevágjuk a paradicsomot, a serpenyőbe tesszük, megsózzuk, megborsozzuk, és chilivel fűszerezzük. Közepes fokozatra kapcsoljuk a tűzhelyet, a serpenyőre fedőt teszünk, és 15-20 percig főzzük, amíg majdnem megpuhul.

4. A tűzhelyről levéve még kb. 5 percig állni hagyjuk. Azután ecettel és szükség esetén egy kis sóval és chilivel ízesítjük. Vagy azonnal tálaljuk, vagy hagyjuk kihűlni.

Grillezett húshoz és halhoz, s tésztához is illik; hidegen jó előételnek vagy a büféasztalra kiváló.

Olaszos lecsó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1856 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Olaszos lecsó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
facebook