Olaszos lecsó
Peperonata



Elkészítés:
1. A paprikákat megtisztítjuk, kiszedjük az ereket és magokat, negyedeljük, majd csíkokra vágjuk őket. Megtisztítjuk a hagymát és a fokhagymát, az előbbit karikákra vágjuk az utóbbit felaprítjuk.
2. A tűzhelyre teszünk egy nagy serpenyőt, és felmelegítjük benne az olajat. A serpenyőbe tesszük a paprikát, a hagymát és a fokhagymát majd jól összekeverjük.
3. Egy kicsit összevágjuk a paradicsomot, a serpenyőbe tesszük, megsózzuk, megborsozzuk, és chilivel fűszerezzük. Közepes fokozatra kapcsoljuk a tűzhelyet, a serpenyőre fedőt teszünk, és 15-20 percig főzzük, amíg majdnem megpuhul.
4. A tűzhelyről levéve még kb. 5 percig állni hagyjuk. Azután ecettel és szükség esetén egy kis sóval és chilivel ízesítjük. Vagy azonnal tálaljuk, vagy hagyjuk kihűlni.
Grillezett húshoz és halhoz, s tésztához is illik; hidegen jó előételnek vagy a büféasztalra kiváló.