Tészta gorgonzolaszósszal

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tészta gorgonzolaszósszal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg penne
vagy
50 dkg spagetti
vagy
50 dkg tagliatelle
40 dkg tejszín
1 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Leszedegetjük a gorgonzoláról a papírt, és a sajtot kis kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát és fokhagymát egészen finomra aprítjuk.

2. Felolvasztjuk a vajat, és megdinszteljük benne a hagymát és a fokhagymát. A tűzhelyet egészen alacsony hőfokra kapcsoljuk, a sajtot és a tejszínt a fazékba öntjük, átmelegítjük a mártást, és addig kevergetjük, amíg a sajt megolvad, és a szósz sűrűn folyóssá válik.

3. Közben a tésztát 4-5 liter vízben 1 evőkanál sóval félkeményre főzzük. Szűrőbe borítjuk, és hagyjuk lecsepegni.

4. A szószt borssal és sóval ízesítjük, de vigyázzunk, a sajt igencsak sós. A forró tésztához keverjük, és mélytányérokban tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Tészta gorgonzolaszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4348 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Tészta gorgonzolaszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
pinterest