Zöldséges tempuratallérok

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldséges tempuratallérok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg tempuraliszt
1 kisebb Julienre vágott burgonya
1 kisebb reszelt cukkini
10 dkg reszelt édesburgonya
2 evőkanál savanyított, csíkokra vágott gyömbér
5 dl hideg szódavíz
4 db csíkokra vágott nori-lap
4 szál darabolt újhagyma
½ fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
½ szál Julienre vágott sárgarépa
ízlés szerint tengeri só
A majonézhez:
1 teáskanál szaké
1 teáskanál japán szójaszósz
2 teáskanál wasabikrém
1 és ¼ dkg majonéz
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Elkészítjük a wasabimajonézt. Egy kis tálban az összes hozzávalót összekeverjük, majd tálalásig félretesszük.

2. Elkészítjük a tallérokat. A cukkinit, burgonyát, sárgarépát, hagymát, édesburgonyát, a 2 cm hosszú darabokra vágott újhagymát és a norit egy tálba tesszük, és összekeverjük.

3. A tempuralisztet egy nagy tálba szitáljuk, és a közepén kialakítunk egy mélyedést. Beleöntjük a szódavizet, és evőpálcikákkal vagy villával kissé összekeverjük - a tésztának csomósnak kell maradnia. Beletesszük a zöldségeket, és gyorsan összeforgatjuk, hogy éppen csak elmerüljenek a tésztában.

4. A wokot egyharmadáig felöntjük az olajjal, 180 fokosra felforrósítjuk, vagy megvárjuk, amíg a beledobott kenyérkocka 15 másodperc alatt megpirul benne. Óvatosan az olajba merítünk a zöldséges keverékből egy 0.6 dl-es adagot, vigyázva, hogy az állaga ne legyen túl tömény, és 1-2 perc alatt ropogós barnára sütjük. Összegyűrt törlőpapíron lecsepegtetjük, és tengeri sóval ízesítjük. A tennivalókat a maradékkal is elvégezzük, összesen 10-11 tallért sütünk. Wasabimajonézzel és savanyú gyömbérrel körítve azonnal tálaljuk.

Zöldséges tempuratallérok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 917 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Zöldséges tempuratallérok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
twitter