Zöldséges tempuratallérok



Elkészítés:
1. Elkészítjük a wasabimajonézt. Egy kis tálban az összes hozzávalót összekeverjük, majd tálalásig félretesszük.
2. Elkészítjük a tallérokat. A cukkinit, burgonyát, sárgarépát, hagymát, édesburgonyát, a 2 cm hosszú darabokra vágott újhagymát és a norit egy tálba tesszük, és összekeverjük.
3. A tempuralisztet egy nagy tálba szitáljuk, és a közepén kialakítunk egy mélyedést. Beleöntjük a szódavizet, és evőpálcikákkal vagy villával kissé összekeverjük - a tésztának csomósnak kell maradnia. Beletesszük a zöldségeket, és gyorsan összeforgatjuk, hogy éppen csak elmerüljenek a tésztában.
4. A wokot egyharmadáig felöntjük az olajjal, 180 fokosra felforrósítjuk, vagy megvárjuk, amíg a beledobott kenyérkocka 15 másodperc alatt megpirul benne. Óvatosan az olajba merítünk a zöldséges keverékből egy 0.6 dl-es adagot, vigyázva, hogy az állaga ne legyen túl tömény, és 1-2 perc alatt ropogós barnára sütjük. Összegyűrt törlőpapíron lecsepegtetjük, és tengeri sóval ízesítjük. A tennivalókat a maradékkal is elvégezzük, összesen 10-11 tallért sütünk. Wasabimajonézzel és savanyú gyömbérrel körítve azonnal tálaljuk.