Sütőtökös lasagne



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Hámozzuk meg a sütőtököt, magozzuk ki és vágjuk kis kockákra.
2. Keverjük össze a sütőtököt a rozmaringgal, a fokhagymával, olajjal, sóval és borssal egy nagy tálban. Tegyük a keveréket egy sütőedénybe és süssük 25 percig, vagy aranybarnára.
3. Ezalatt olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a lisztet és keverjük össze csomómentesre. Amikor aranyszínűre sült, adjuk hozzá a tejet és kevergetve forraljuk fel ismét. (Kezdetben talán darabosnak tűnik, de szép lassan sima lesz.) Folyamatos kevergetés mellett várjuk, míg a fehérmártás besűrűsödik. Adjuk hozzá a sütőtököt és keverjük össze jól.
4. Enyhén olajozzunk ki egy sütőtálat és tegyünk bele csak annyi szószt, hogy épp befedje az alját. Tegyünk le egy réteg tésztát, majd rakjunk rá mártást.
5. Szórjuk meg a sajttal és takarjuk le ismét tésztával. Ismételjük a rétegeket, míg a tészta is, a sajt és a szóst is elfogy. A tetejére tészta kerüljön.
6. Verjük fel a tejszínt, tegyünk bele egy kis sót és terítsük rá a legfelső tésztarétegre. Szórjuk meg parmezán sajttal és takarjuk le egy fóliával.
7. Tegyük a lasagnét a sütőbe, vegyük le a hőmérsékletet 180 fokra és süssük 30 percig.
8. Vegyük le a fóliát és süssük további 15 percig. A sütőből kivéve 5 percet hagyjuk hűlni tálalás előtt.