Tzatziki

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tzatziki
Eszközök: kés, keverőtál, reszelő
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kígyóuborkát nem szoktam meghámozni, csak a fürtöset. Lereszelem, alaposan megsózom és egy kicsit állni hagyom.

2. Jól kinyomkodom és beleteszem a joghurtkrémbe a lereszelt fokhagymával együtt. Nem árt neki egy kis állás, hogy az ízek összeérjenek, de rögtön is fogyasztható.

Nem állítom, hogy ez egy autentikus változat (a mentát és az olajat kihagyom belőle), de mindig így készítem.
Eredetileg görög joghurt kell hozzá, ami zsírosabb és sűrűbb, mint a miénk. Ha nincs, ezt a problémát a joghurt savójának lecsöpögtetésével lehet áthidalni. Egyszerűen egy sűrű lyukú szűrőbe (helyette lehet originál textilpelenka vagy molino is) öntsük a joghurtot és egy tál felett 1-2 óra alatt csöpögtessük le a felesleges savót.
Tzatziki
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1371 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tzatziki
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
lexikon