Tzatziki

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tzatziki
Eszközök: kés, keverőtál, reszelő
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kígyóuborkát nem szoktam meghámozni, csak a fürtöset. Lereszelem, alaposan megsózom és egy kicsit állni hagyom.

2. Jól kinyomkodom és beleteszem a joghurtkrémbe a lereszelt fokhagymával együtt. Nem árt neki egy kis állás, hogy az ízek összeérjenek, de rögtön is fogyasztható.

Eredetileg görög joghurt kell hozzá, ami zsírosabb és sűrűbb, mint a miénk. Ha nincs, ezt a problémát a joghurt savójának lecsöpögtetésével lehet áthidalni. Egyszerűen egy sűrű lyukú szűrőbe (helyette lehet originál textilpelenka vagy molino is) öntsük a joghurtot és egy tál felett 1-2 óra alatt csöpögtessük le a felesleges savót.
Nem állítom, hogy ez egy autentikus változat (a mentát és az olajat kihagyom belőle), de mindig így készítem.
Tzatziki
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1666 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tzatziki
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
vegetáriánus ételek