Parasztos pástétom
Paté de campagne



Elkészítés:
1. A májat, a húst és a szalonnát durvára ledaráljuk. A mogyoróhagymát, a fokhagymát, a zöldfűszereket, a babérlevelet, a sót, a borsot és az armagnacot beleöntjük.
2. A hozzávalókat alaposan elkeverjük, letakarjuk, és éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
3. Felhasználáskor a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
4. A tojást a húshoz keverjük, és a masszát tűzálló formában egyenletesen elosztjuk. A tetejét elsimítjuk, betakarjuk a sertéshálóval (amit a sertés hájáról fejtenek le).
5. Lefedjük, és az előmelegített sütőben kb. 90 percig sütjük. Hagyjuk egészen kihűlni, és 24 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Utána szeleteljük.