Parasztos pástétom

Paté de campagne

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Parasztos pástétom
Adag: 10-12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg szalonna
25 dkg sertésmáj
40 dkg sertéstarja
vagy
2 db tojás
2 evőkanál armagnac
1 mokkáskanál frissen őrölt fekete bors
1 evőkanál
1 db morzsolt babérlevél
1 teáskanál apróra vágott majoránna
1 teáskanál apróra vágott kakukkfű
1 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
1 evőkanál apróra vágott mogyoróhagyma
igény szerint sertésháló

Elkészítés:

1. A májat, a húst és a szalonnát durvára ledaráljuk. A mogyoróhagymát, a fokhagymát, a zöldfűszereket, a babérlevelet, a sót, a borsot és az armagnacot beleöntjük.

2. A hozzávalókat alaposan elkeverjük, letakarjuk, és éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

3. Felhasználáskor a sütőt 180 fokra előmelegítjük.

4. A tojást a húshoz keverjük, és a masszát tűzálló formában egyenletesen elosztjuk. A tetejét elsimítjuk, betakarjuk a sertéshálóval (amit a sertés hájáról fejtenek le).

5. Lefedjük, és az előmelegített sütőben kb. 90 percig sütjük. Hagyjuk egészen kihűlni, és 24 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Utána szeleteljük.

Parasztos pástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1254 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Parasztos pástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
most van szezonja