Sült alma sárgabarackmártással
Bratäpfel mit Aprikosensauce



Elkészítés:
1. Az almát megmossuk, a magházát eltávolítjuk, esetleg mokkáskanállal a járatot megnagyobbíthatjuk.
2. A sárgabarackot lecsöpögtetjük, három fél barackot felkockázunk, félretesszük, a maradékot pürésítjük. A sárgabarackkockákat a mazsolával, a marcipánnal, valamint a likőr felével összekeverjük.
3. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A masszát az almákba töltjük, kiskanállal jól belenyomkodjuk, sütőlapra tesszük, és az előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
4. Közben a tejszínt felverjük. A sárgabarackpürét a vaníliás cukorral, a kristálycukorral és a maradék likőrrel elkeverjük, beleforgatjuk a tejszínbe.
5. Az almát kis tányérokon elrendezzük, körbeöntjük a barackmártással, és tálaljuk.