Sült alma sárgabarackmártással

Bratäpfel mit Aprikosensauce

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült alma sárgabarackmártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb alma
2 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 pohár tejszín
¾ dl baracklikőr
15 dkg marcipán
2 evőkanál mazsola

Elkészítés:

1. Az almát megmossuk, a magházát eltávolítjuk, esetleg mokkáskanállal a járatot megnagyobbíthatjuk.

2. A sárgabarackot lecsöpögtetjük, három fél barackot felkockázunk, félretesszük, a maradékot pürésítjük. A sárgabarackkockákat a mazsolával, a marcipánnal, valamint a likőr felével összekeverjük.

3. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A masszát az almákba töltjük, kiskanállal jól belenyomkodjuk, sütőlapra tesszük, és az előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

4. Közben a tejszínt felverjük. A sárgabarackpürét a vaníliás cukorral, a kristálycukorral és a maradék likőrrel elkeverjük, beleforgatjuk a tejszínbe.

5. Az almát kis tányérokon elrendezzük, körbeöntjük a barackmártással, és tálaljuk.

Sült alma sárgabarackmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1363 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Sült alma sárgabarackmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
pinterest