Lasagne húsgombóccal

Adag: 1 sütőtál (6-8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg lasagne
2 evőkanál vaj
9 dkg reszelt pecorino sajt
3 db keményre főzött tojás
25 dkg szeletelt mozzarella sajt
1 adag húsmártás
A húsgombóchoz:
2 evőkanál reszelt pecorino sajt
2 nagyobb tojás
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Blansírozzuk a lasagnelapokat forró vízben, majd szedjük ki őket egy nedves konyharuhára.

2. Készítsük el a hússzószt. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és olajozzunk ki egy sütőedényt.

3. A húsgombócok elkészítéséhez keverjük ki a húst a tojással és a pecorino sajttal egy nagy tálban. Sóval, borssal ízesítsük, majd készítsünk mogyoró nagyságú golyókat.

4. Adjuk a gombócokat a hússzószhoz és főzzük körülbelül 10 percig.

5. Tegyük az első tésztaalapréteget az előkészített sütőtálba. Rakjunk rá egy adag húsgombócot, mozzarellát, kemény tojást és pecorino sajtot. Folytassuk a műveletet, míg öt réteget nem kapunk, de a tetejére tészta kerüljön.

6. Pötyögtessük meg a szétmorzsolt vajjal és szórjuk rá a maradék sajtot. Süssük 35-40 percig, és hagyjuk 15 percig pihenni szobahőmérsékleten, mielőtt felszolgáljuk.

Ez egy igen speciális lasagne, amit eredetileg Dél-Olaszországban készítettek ünnepekkor. Igen laktató, így egytálételként is megállja a helyét.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Húsos szósz tésztákhoz

Húsos szósz tésztákhoz
0.25 teáskanál frissen reszelt szerecsendió
6 nagyobb hámozott, apróra vágott paradicsom
12 dkg kockára vágott sonka
1 fej apróra vágott hagyma
2 db apróra vágott zeller
1 szál apróra vágott sárgarépa
2 evőkanál vaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

1. Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a zellert, a sárgarépát és a hagymát 5 perc alatt puhára.

2. Adjuk hozzá a sertés- és marhahúst, és süssük 5-7 perc alatt mindenütt barnára. Adjuk hozzá a sonkát és főzzük még 1 percig.

3. Vegyük magasra a tüzet, majd öntsük fel a húst a borral és a marhahúsalaplével és főzzük 5 percig, míg a bor elpárolog.

4. Keverjük hozzá a paradicsomot. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítsük. Félig lefedve pároljuk alacsony tűz fölött legalább 60 percen át.

Lasagne húsgombóccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1604 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Lasagne húsgombóccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
ételfotó