Lasagne húsgombóccal



Elkészítés:
1. Blansírozzuk a lasagnelapokat forró vízben, majd szedjük ki őket egy nedves konyharuhára.
2. Készítsük el a hússzószt. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és olajozzunk ki egy sütőedényt.
3. A húsgombócok elkészítéséhez keverjük ki a húst a tojással és a pecorino sajttal egy nagy tálban. Sóval, borssal ízesítsük, majd készítsünk mogyoró nagyságú golyókat.
4. Adjuk a gombócokat a hússzószhoz és főzzük körülbelül 10 percig.
5. Tegyük az első tésztaalapréteget az előkészített sütőtálba. Rakjunk rá egy adag húsgombócot, mozzarellát, kemény tojást és pecorino sajtot. Folytassuk a műveletet, míg öt réteget nem kapunk, de a tetejére tészta kerüljön.
6. Pötyögtessük meg a szétmorzsolt vajjal és szórjuk rá a maradék sajtot. Süssük 35-40 percig, és hagyjuk 15 percig pihenni szobahőmérsékleten, mielőtt felszolgáljuk.
Húsos szósz tésztákhoz

1. Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a zellert, a sárgarépát és a hagymát 5 perc alatt puhára.
2. Adjuk hozzá a sertés- és marhahúst, és süssük 5-7 perc alatt mindenütt barnára. Adjuk hozzá a sonkát és főzzük még 1 percig.
3. Vegyük magasra a tüzet, majd öntsük fel a húst a borral és a marhahúsalaplével és főzzük 5 percig, míg a bor elpárolog.
4. Keverjük hozzá a paradicsomot. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítsük. Félig lefedve pároljuk alacsony tűz fölött legalább 60 percen át.