Húsos szósz tésztákhoz

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Húsos szósz tésztákhoz
Adag: 1 adag (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
¼ teáskanál frissen reszelt szerecsendió
6 nagyobb hámozott, apróra vágott paradicsom
másfél dl száraz fehérbor
12 dkg kockára vágott sonka
1 fej apróra vágott hagyma
2 db apróra vágott zeller
1 szál apróra vágott sárgarépa
2 evőkanál vaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a zellert, a sárgarépát és a hagymát 5 perc alatt puhára.

2. Adjuk hozzá a sertés- és marhahúst, és süssük 5-7 perc alatt mindenütt barnára. Adjuk hozzá a sonkát és főzzük még 1 percig.

3. Vegyük magasra a tüzet, majd öntsük fel a húst a borral és a marhahúsalaplével és főzzük 5 percig, míg a bor elpárolog.

4. Keverjük hozzá a paradicsomot. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítsük. Félig lefedve pároljuk alacsony tűz fölött legalább 60 percen át.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg borjúcsont vagy
150 dkg marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit és adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Húsos szósz tésztákhoz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1114 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Húsos szósz tésztákhoz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
szótár