Olasz gyümölcskenyér

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Olasz gyümölcskenyér
Adag: 1 sütőforma (22 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg mazsola
1 csipet
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál reszelt citromhéj
3 evőkanál rum
3 evőkanál marsala bor
18 dkg olvasztott vaj
3 db tojás
17 dkg liszt

Elkészítés:

1. A mazsolát 30 percre rumba áztatjuk. Lecsöpögtetjük, papírtörlőn megszárítjuk. Meghintjük 2 kanál liszttel.

2. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 22 cm hosszú gyümölcskenyérformát. Alufóliával kibéleljük úgy, hogy a szélei túllógjanak. A fóliát is kivajazzuk.

3. Robotgéppel (közepes fokozaton) habosra keverjük a tojásokat a cukorral. A krémbe alacsony fokozaton, felváltva belekeverjük a maradék lisztet, az olvasztott vajat, a mazsolát, az apróra vágott vegyes kandírozott gyümölcsöket, a bort, a reszelt citromhéjat, a sütőport és a sót.

4. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 45-55 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

5. A süteményt a formában hagyjuk kihűlni, majd a fólia segítségével kiemeljük és rácsra borítjuk.

Olasz gyümölcskenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1691 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Olasz gyümölcskenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
van itthon