Hátszín zöldborsóval

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hátszín zöldborsóval
Eszközök: kés, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg zöldborsó
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
½ fej kínai kel

Elkészítés:

1. A marhahátszínt éles késsel vékony csíkokra vágjuk (1. kép).

2. Wokban olajat forrósítunk.

3. Beletesszük a marhahátszínt és 3-5 percig kevergetve pirítjuk (2. kép).

4. A hagymát meghámozzuk és éles késsel vékonyan felszeleteljük (3. kép).

5. A hagymát, a zúzott fokhagymát és a friss vagy fagyasztott zöldborsót a wokba tesszük. További 5 percig kevergetve pirítjuk.

6. Hozzáadjuk a csíkokra vágott kínai kelt, majd 1 perc múlva a feketebabmártást is. 2 percig főzzük.

7. A zöldborsós hátszínt előmelegített tálba halmozzuk. Főtt rizzsel körítjük.

Hátszín zöldborsóval Hátszín zöldborsóval Hátszín zöldborsóval
Kínai kel ma már sok piacon kapható, elsősorban ősszel. Áprilisban-májusban jelenik meg az új kínai kel. Ha nincs, kelkáposzta zsenge leveleit használhatjuk helyette.
Ha van, a darabos feketebabmártást válassza, jobb az állaga.
Hátszín zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1066 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Hátszín zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
van itthon