Zöldséges lasagnehalom pestóval

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldséges lasagnehalom pestóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg lasagne
8 db friss bazsalikomlevél
6 db szeletelt mozzarellagolyó
4 db érett, vastagra szeletelt paradicsom
6 dkg zsenge spenót
A pestóhoz:
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
1 csokor bazsalikomlevél
2 evőkanál fenyőmag
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1. A pesto készítéséhez turmixoljuk egészen apróra a fokhagymát és az előzőleg megpörkölt fenyőmagot, a bazsalikomot és a parmezánt egy turmixgépben.

2. Míg a gép megy, nagyon lassan adagoljuk hozzá az olajat, és keverjük addig, amíg a pesto szép sima nem lesz.

3. Vágjuk fel a lasagnetésztát 30 x 7 cm-es négyzetekre. Főzzük sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra), majd szűrjük le.

4. Tegyünk minden tányér közepére egy tésztalapot, rakjunk rá néhány spenótlevelet, paradicsomszeletet, mozzarellát és egy-egy bazsalikomlevelet, végül egy kanál pestót.

5. Mindegyik halomra rakjunk egy másik tésztalapot, majd még egy réteget mindenből, és tésztalappal takarjuk le. Így minden halomnak két teljes réteget kell tartalmaznia mindenből. A tetejére egy nagy kanálnyi pestót locsoljunk és tálaljuk azonnal.

Ne csináljuk a pestót túl pépesre, inkább maradjon kicsit magvas!
Zöldséges lasagnehalom pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1334 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Zöldséges lasagnehalom pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
recepttár