Fűszeres puding



Elkészítés:
1. A kenyereket vékonyan megvajazzuk, leheletnyi mustárral megkenjük. A szeletek felét tűzálló tálba rakjuk.
2. A sonkát és a sajt felét rászórjuk, beborítjuk a maradék kenyérrel, amelynek a vajas oldala legyen felfelé.
3. Egy tálban a tejet, a tojásokat, a szerecsendiót, a sót és a borsot habverővel összekeverjük. Beleszórjuk a zöldfűszereket (pl. petrezselymet, majoránnát, kakukkfüvet). A keveréket a kenyerekre öntjük. A maradék sajttal megszórjuk, 15 percig állni hagyjuk.
4. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat), légkeveréses sütőnél 160 fokra. A tűzálló tálat tepsibe állítjuk. A tepsibe kézmeleg vizet öntünk, amely a tűzálló tál feléig érhet.
5. Körülbelül 60-90 perc alatt a fűszeres puding megdagad és aranybarnára sül.