Marokkói zöldségsaláta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marokkói zöldségsaláta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A joghurtöntethez:
2 evőkanál apróra vágott, friss menta
2 evőkanál apróra vágott, friss kapor
2 és fél dl natúr joghurt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A páchoz:
1 evőkanál méz
3 evőkanál frissen préselt/facsart zöldcitromlé
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
½ teáskanál harissa
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt kurkuma
A salátához:
50 dkg burgonya
3 szál darabolt sárgarépa
10 gerezd apróra vágott fokhagyma
10 apró hámozott hagyma

Elkészítés:

1. A fűszeres lime-os páchoz keverjük ki a kurkumát, a köményt, a fahéjat, a harisszát és a fokhagymát az olajjal, a zöldcitrom levével és a mézzel.

2. A saláta készítéséhez tegyük a hagymát, a fokhagymát, az 5 cm-es darabokra vágott sárgarépát, a hosszában negyedekre vágott paszternákot, a gerezdekre vágott édesköményt és a 2,5 cm-es darabokra vágott burgonyát a pácba, és keverjük össze, hogy mindenütt befedje a pác. Letakarva 120-180 percig hagyjuk a hűtőszekrényben pácolódni.

3. A fűszeres joghurtöntethez keverjük ki a joghurtot a kaporral, sóval, borssal ízesítsük, és letakarva tartsuk a hűtőben felhasználásig.

4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyük a pácolt zöldségeket a páccal együtt egy tepsire. Süssük 60 percig, vagy amíg puhák nem lesznek.

5.Tálaljuk melegen, de legalább szobahőmérsékleten a joghurtos öntettel.

Harissa

Harissa
4-6 gerezd hámozott fokhagyma
25 dkg szárított piros chilipaprika vagy
25 dkg friss piros chilipaprika
1 evőkanál köménymag
1 evőkanál koriandermag
2 teáskanál római kömény
1 evőkanál szárított menta
1 teáskanál

1. Gumikesztyűben eltávolítjuk a félbevágott chilipaprika szárát és magját, a húsát forró vízben 5 percig puhítjuk (a szárított paprikát 30 percig).

2. Lecsepegtetjük, turmixgépbe tesszük.

3. Amíg a chili ázik, egy serpenyőben zsiradék nélkül, kevergetve 1-2 percig pirítjuk a köménymagot, a koriandert és a római köménymagot, amíg érezni kezdjük az illatukat.

4. A háromféle fűszert, a fokhagymát, a mentát és a sót is a turmixgépbe tesszük, és apránként hozzákeverjük az olívaolajat, amíg egyenletes, sűrű krémet kapunk.

Marokkói zöldségsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1719 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Ízletes, tápláló és laktató receptek minden alkalomra. Több mint 130 csábító salátaötlet. Minden receptet gyönyörű, színes kép illusztrál, mely megmutatja, hogyan fog kinézni a kész saláta. bővebben...
Marokkói zöldségsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Ízletes, tápláló és laktató receptek minden alkalomra. Több mint 130 csábító salátaötlet. Minden receptet gyönyörű, színes kép illusztrál, mely megmutatja, hogyan fog kinézni a kész saláta. bővebben...
ételfotó