Newburg-mártás

| Madeira boros mártás receptek
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Newburg-mártás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 evőkanál madeira bor
3 dl zsíros tejszín
1 csipet cayenne-bors
1 kisebb fej finomra vágva mogyoróhagyma
másfél dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Olvasszuk fel a vajat egy lábasban és pirítsuk rajta üvegesre a mogyoróhagymát.

2. Tegyünk egy hőálló tálat gyöngyöző vízzel teli fazék fölé, és tegyük bele a pirított hagymát.

3. Adjuk hozzá a cayenne-borsot és a tejszínt, amiből 6 evőkanálnyit félretettünk. Hagyjuk a forró víz fölött 10 percig, hogy átmelegedjen.

4. Öntsük hozzá a Madeirát. A tojássárgákat keverjük fel a maradék tejszínnel, és öntsük a mártásba. Kevergessük a mártást a lassú forrásban lévő víz fölött, amíg besűrűsödik. Ízesítsük és azonnal tálaljuk.

Ez a krémes, Madeira-alapú mártás Amerikából származik. Gazdag ízei nem nyomják el a többi ételt, nagyszerűen alkalmas kagylóételekhez, de a csirkeflekkennek is megfelelő kísérője.
Newburg-mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2007 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Newburg-mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
szólj hozzá, értékelj