Lencsés pirítós

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lencsés pirítós
Adag: 4-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet héja nélkül pirítós
50 dkg összevágott spenót
20 dkg lencse
1 gerezd hámozott fokhagyma
2 evőkanál balzsamecet
4 db hámozott, durvára vágott paradicsom
1 nagyobb fej durvára vágott hagyma
6 és fél dl zöldségleves
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöldséglevest magas falú serpenyőbe öntjük. Hozzáadjuk a lencsét, és közepes hőfokon 30 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, félrerakjuk.

2. Serpenyőben 2 evőkanál olajon a hagymát 5 perc alatt megdinszteljük. Sózzuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a lencsét, és 3 percig főzzük. Belekeverjük a spenótot. A spenót 3-4 perc alatt megfonnyad.

3. A maradék olajat kis tálkába öntjük, hozzáadjuk az ecetet, sózzuk, borsozzuk.

4. A pirítósokat fokhagymával bedörzsölve tányérra tesszük. A tetejükre kanalazzuk a lencsés, paradicsomos, spenótos keveréket. Olajos ecettel meglocsoljuk, és azonnal tálaljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Lencsés pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1303 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus vegetáriánus konyha
Klasszikus vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2009)

Szervezzen a családjának, barátainak egy kellemes és pazar vegetáriánus partit. Ebben a könyvben mindent megtalál ahhoz, hogy az összejövetel sikeres legyen. Több mint 170 ínycsiklandó étel receptje között válogathat, melyeket... bővebben...
Lencsés pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus vegetáriánus konyha
Klasszikus vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2009)

Szervezzen a családjának, barátainak egy kellemes és pazar vegetáriánus partit. Ebben a könyvben mindent megtalál ahhoz, hogy az összejövetel sikeres legyen. Több mint 170 ínycsiklandó étel receptje között válogathat, melyeket... bővebben...
facebook