Mézes-mogyorós batyu

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mézes-mogyorós batyu
Adag: 1 tortaforma (24 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csipet
2 evőkanál olívaolaj
1 db tojás
13 dkg liszt
A töltelékhez:
6 dkg méz
5 dkg durvára vágott mogyoró
1 evőkanál reszelt citromhéj
6 dkg vaj
2 evőkanál mandula

Elkészítés:

1. Tálba szitáljuk a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Belekeverjük a tojást és az olajat. Sima tésztává gyúrjuk. 30 percre a hűtőszekrénybe helyezzük.

2. A töltelékhez lábosban összekeverjük a mézet, az összemorzsolt mogyorós puszedlit, a szálasra vágott mandulát, a mogyorót, a vajat és a reszelt citromhéjat. Kis lángon, fakanállal állandóan keverve 3 percig főzzük.

3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán 30 cm-es körré nyújtjuk. Beletesszük egy 24 cm-es formába úgy, hogy a szélei túllógjanak.

4. Megtöltjük a mézes-mogyorós töltelékkel, a lelógó széleket ráhajtjuk, majd 25-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen fogyasztjuk.

Mézes-mogyorós batyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 890 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Mézes-mogyorós batyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
pinterest