Narancsos-gesztenyés töltött pulykamell



Elkészítés:
1. A töltelékhez a felkockázott zsemléket terítsük el egy tűzálló tálba és locsoljuk meg az olajjal, majd 180 fokos sütőben pirítsuk aranyszínűre. Öntsük rá a tejszínt, hagyjuk, hogy felszívja a folyadékot.
2. A felaprított hagymát pirítsuk meg a zsiradékon. Adjuk a zsemlékhez a többi hozzávalóval együtt.
3. Fektessük a pulykamellet egy vágódeszkára, vágjuk be vízszintesen, de ne teljesen, hajtsuk szét, így egy nagy húslapot kapunk. Kicsit klopfoljuk ki, sózzuk és borsozzuk. Terítsük alufóliára. Hosszában halmozzuk rá a tölteléket, tekerjük fel, hajtsuk rá a fóliát és jól zárjuk le.
4. 180 fokon süssük 45 percig, majd bontsuk ki a fóliából, tegyük a tetejére a bacont (ha használunk), süssük még 15 percig. Szeletelés előtt kicsit pihentessük. Hidegen is finom.