Narancsos-gesztenyés töltött pulykamell

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Narancsos-gesztenyés töltött pulykamell
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg pulykamell
A tetejére:
10 dkg szeletelt baconszalonna
A töltelékhez:
1 db narancs reszelt héja
20 dkg sült, hámozott gesztenye
1 db elhabart tojás
2 dl tejszín
1 nagyobb fej finomra vágva vöröshagyma
5 dkg vaj
4 evőkanál olívaolaj
2 db kockára vágott zsemle
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A töltelékhez a felkockázott zsemléket terítsük el egy tűzálló tálba és locsoljuk meg az olajjal, majd 180 fokos sütőben pirítsuk aranyszínűre. Öntsük rá a tejszínt, hagyjuk, hogy felszívja a folyadékot.

2. A felaprított hagymát pirítsuk meg a zsiradékon. Adjuk a zsemlékhez a többi hozzávalóval együtt.

3. Fektessük a pulykamellet egy vágódeszkára, vágjuk be vízszintesen, de ne teljesen, hajtsuk szét, így egy nagy húslapot kapunk. Kicsit klopfoljuk ki, sózzuk és borsozzuk. Terítsük alufóliára. Hosszában halmozzuk rá a tölteléket, tekerjük fel, hajtsuk rá a fóliát és jól zárjuk le.

4. 180 fokon süssük 45 percig, majd bontsuk ki a fóliából, tegyük a tetejére a bacont (ha használunk), süssük még 15 percig. Szeletelés előtt kicsit pihentessük. Hidegen is finom.

Narancsos-gesztenyés töltött pulykamell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3489 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Narancsos-gesztenyés töltött pulykamell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
pinterest