Hagyományos wassail

"Szeretetcsupor"

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hagyományos wassail
Adag: 2 adag (16 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db alma
5 dl sherry
20 dl barna sör
½ teáskanál őrölt gyömbér
½ teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál őrölt szerecsendió
1 db citrom héja
20 dkg barnacukor

Elkészítés:

1. Melegítsük fel a sütőt 180 fokra (gáz 4. fokozat). Hámozzunk meg 2 almát, és a magházukat is távolítsuk el, majd vágjuk vastag szeletekre.

2. Egy tepsibe rétegezve rakjuk le, szórjuk meg a barna cukorral és permetezzünk rá 0,6 dl barna sört.

3. Addig süssük, míg az almák jól meg nem puhulnak, vagyis kb. 45 percig.

4. Eztán egy konyhai keverőgéppel keverjük simára az almát a levével együtt. Tegyük egy főzőedénybe, közepesnél valamivel gyengébb lángra és adjuk hozzá a maradék sört, sherryt, a finomra reszelt citromhéjat, a szerecsendiót, a fahéjat és a gyömbért.

5. Óvatosan főzzük pár percig, majd öntsük tálba.

6. A megmaradt almát hámozzuk meg, magházát vágjuk ki, és szeleteljük fel. Tegyük a szeleteket az ünnepi tálba, és melegen kínáljuk.

A Wassail Bowl vagy "Szeretetcsupor" az angoloknál a karácsony és újév, valamint a vízkereszt előestéjének hagyományos kísérője. A "wassail" szó angolszász eredetű és azt jelenti, "jó egészséget". A receptnek számos változata létezik, ám a szertartás mindig azonos. Ha egy csészét megtöltenek, a wassail tálat mindig utánatöltik, több vagy kevesebb alkoholt tartalmazó főzetekkel. Aki elsőként iszik, wassail-t kiált, kortyol egyet, majd (ha egy férfi volt az első) egy puszival tovább adja szomszédnőjének. A társaság többi tagja, "drinkhail"-t felel, és a bögre vidáman körbejár.
Hagyományos wassail
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1003 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Koktélok ezüstkönyve
Koktélok ezüstkönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Ezernél is több kitűnő recept minden évszakban, minden alkalomra. Aperitifek, long drinkek, erős koktélok, alkoholmentes koktélok, klasszikus és mélyhűtött italkompozíciók – a koktélok szerelmesei ebben a kötetben minden... bővebben...
Hagyományos wassail
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Koktélok ezüstkönyve
Koktélok ezüstkönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Ezernél is több kitűnő recept minden évszakban, minden alkalomra. Aperitifek, long drinkek, erős koktélok, alkoholmentes koktélok, klasszikus és mélyhűtött italkompozíciók – a koktélok szerelmesei ebben a kötetben minden... bővebben...
recept beküldése